Cum Parlamentul RM a cerut Federației Ruse să-și retragă trupele din Transnistria


Actuala legislatură a Parlamentului (a 7-a de la independență) are personaje atât de interesante, încât poți să te crucești. De exemplu, mai deunăzi autorul unui proiect se plângea la o întâlnire cu presa că „nu a  știut ce conține proiectul” și „s-a bucurat când puterea a votat pentru proiect, întrucât asta se întâmplă tare rar”.

Astăzi băieții au votat o declarație. Detalii aici despre dânsa. Este despre NEUTRALITATE, independență și suveranitate. Deși PSRM, PCRM și alții au vrut să protejeze statul de „românism”, declarația fiind calificată drept „mâna moscovei”, totul de fapt a fost … pe invers! Singurul stat care a întreprins ceva oficial la atentarea la aceste „idealuri sfinte” de la independență încoace a fost cine? Exact, FEDERAȚIA RUSĂ. Acum așa. Pe rând.

Principalele elemente cheie:

Neutralitate – România nu are armată pe teritoriul RM. Federația Rusă are, ea fiind statul care oficial NU recunoaște neutralitatea RM.

INDEPENDENȚĂ – Primul stat care a recunoscut acest lucru a fost cine? Exact, ROMÂNIA. Federația Rusă a făcut-o mult mai târziu. Mai mult decât atât, ea percepe Transnistria și Moldova ca două subiecte aparte, în ce privește soluționarea problemei transnistrene.

Mai departe:

12887313_1175276515816736_829094360_o

Parlamentul își confirmă devotamentul față de principiul incontestabil consfințit în articolul 1 din Constituție: Moldova este stat suveran, independent, UNITAR ȘI INDIVIZIBIL. Totodată „diversele opinii cu privire la caracterul politic, social ori de altă natură nu trebuie să contramină principiului”, adică „suveran, independent, unitar și indivizibil”.

Aici înțelegem așa: Dodon și PSRM să-și închidă gurița cu declarații legate de federalizare, statutul Găgăuziei este bred conform părții legate de „unitar și indivizibil”.

12896349_1175276622483392_682282167_o

În punctul 2 se menționează că Contestarea principiului neutralității permanente nu pot fi apreciate decât un atac direct asupra Constituției. Doar că băieți, singurii care „contestă” acest principiu este tot Federația Rusă, prin menținerea trupelor pe teritoriul țării. Așa că, da, vă dau dreptate, „este un atac direct asupra Constituției, liniștii și păcii în țara noastră, asupra securității” prezența trupelor Rusești. Prin urmare, DA, ele trebuiesc EVACUATE!

To mai jos, în punctul 5, zice că se adresează către toate organismele internaționale PRECUM ȘI ȚĂRILE LUMII cu apelul de a susține integritatea teritorială și NEUTRALITATEA. Țările lumii, aici implict înseamnă evident și FEDERAȚIEI RUSE! Deci da, declarația de astăzi adoptată de Parlament poate fi interpretată ca un apel împotriva inițiativelor de Federalizare a țării Moldovei, extinderea autonomiei Găgăuziei, dar și cel mai important – retragerea trupelor Ruse de pe teritoriul Țării noastre.

Prin urmare, susțin demersul de astăzi a Parlamentului de a retrage trupele rusești. Și bravo Parlamentului, pentru că a avut curajul de a adopta o decizie patriotică.

„Istorică”, așa cum s-a exprimat Dodon.

Despre stefangrigorita

Nimic :)

Răspunde:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: